ФИТНЕС

Последните тенденции насърчават все повече предприятията да се справи с техните собствени нужди за почистване. Изпълнението на тази важна задача за почистване от професионалисти може да намали разходите, също така гарантира за нейното изпълнение в крак със съответите установени стандарти и използване на качествени продукти.
Клубове с липса на внимание по отношение на почистването могат да възпрат новите членове да се присъединят. Когато клиентите се сблъскат с миризми в съблекалнята, лоша хигиена в санитарните помещения и в основната зала с фитнес уреди ще решат да не се връщат като членове.
Знаем, че почистването на фитнес зали или фитнес центрове изисква различни стратегии и решения, отколкото почистването на други професионални пространства и търговското почистване.
Всеки, който e посещавал спортна зала, може да си представи проблемите с почистването, което се дължи на транзитното преминаване на хора и физическата активност, която се провежда там. Тези структури са преди всичко големи центрове за струпване на хора и да се поддържа хигиената в тях е наистина едно предизвикателство за почистващите фирми.
Има много фактори, които да се вземат предвид: специфични повърхности за поддръжка , високото ниво на варовик, съдържащ се в термалните води, дезинфекция на площи, които се използват от стотици хора, които поставят кожата си в пряк контакт с повърхности.
Има и конкретни критични области (общи душове, съблекални ...), които, ако не се третират правилно, може да се предизвикат хигиенни проблеми, които ще се отразят негативно на мнението на клиентите по отношение на структурата, както и че ще се създаде отрицателни отношение ,което ще е лошо за бизнеса.
Clean Nett Riviera Ви предлага професионална помощ за отстраняване на вашите проблеми както и тяхното решеие. Ние ще Ви помогнем, като се съобразим с вашите нужди използвайки специалисти и набор от професионални технологий и оборудване.
Нашите специалисти знаят необходимите видове почистващи разтвори, които ще помогнат за премахване на грозни петна, мухъл или вредни бактерии, намиращи се във фитнес залите. Неоткрити мухъл или вредни бактерии могат несъзнателно да повлияят на дихателната система на членовете на фитнес центъра, причинявайки дългосрочни щети. Професионалистите знаят как да се справят с премахването на тези видове мухъл и вредни бактерии.

 

 

БАСЕЙНИ

Басейните изискват голяма инвестиция на време и пари от собственика. Всеки собственик на басейн трябва да се отнесе изключително сериозно към въпроса с обслужването и поддръжката на своя басейн, които включват почистване на дъното и стените на басейна, поддържане на филтрационната системата за пречистване на водата в басейна, химизация на басейна и други процедури. Както знаем, водата има свойството с течение на времето да се разваля, постепенно превръщайки басейна, който запълва, в мочурище, в което се развиват водорасли и всевъзможни болестотворни бактерии и паразитни организми. Борбата със замърсяването в басейните включва процедури по пречистване и дезинфекция чрез специални химически препарати за басейни. Мътната вода и загубата на блясък може да се причинени от неправилен химически баланс или от ситен нанос във водата на басейна.
Важно е да се осъзнае, че редовното обслужване и поддръжка на басейна не само поддържа чисти водата, стените, дъното и пространството около басейна, като пази здравето на хората, ползващи басейна, но спомага и за избягване на тежки и скъпи ремонти по басейна и по оборудването на басейна, като удължава живота на басейна и съответно – времето за неговото ползване. Почистването на басейни включва:
- Първоначално или поддържащо, сезонно или целогодишно основно почистване на басейна;
- Профилактика на филтърната система, пускане на системата и поддръжка;
- Проверка на нивата на PH и хлор в басейна;
- Добавяне на необходимите количества химикали в басейна за поддържане на необходимата хигиена;
- Почистване на водата от листа, насекоми, пясък и др.;
- Почистване на настилката около басейна;
- Почистване с четка стените и дъното;
- Почистване на филтърната система и филтърните кошници;
- Източване на водата и покриване на басейна с покривало или зазимяване чрез оставяне на определено количество вода в басейна с химикали;

Анализ на водата в Басейна:

Тествайте водата в басейна за хлор, PH, алкалност и калциева твърдост. Двете причини, които са най-вероятни за мътната вода(от химическа гледна точка)са PH и калциевата твърдост. Ако химичните нива на басейна не са в рамките на следните диапазони, регулирайте химикалите и филтровата система на басейна за 12-24 часа преди повторно тестване.
- Свободен хлор: 1.3 ррм
- PH: 7.2-7.6
- Обща алкалност: 90-120
- Калциева твърдост: 200-350 ррт
Ако в басейна не може да се поддържа стабилно, без аномалии, ниво на хлор в продължение на поне три последователни дни, това означава, че може да има проблем, който изисква специално отношение и трябва да бъде решен преди да се влоши. Ако нивото на PH е извън границите добавете съответно препарат за намаляване или увеличаване на PH на водата.
Има много причини за да е мътна водата в басейна: поява на растеж на водорасли, проблеми с околната среда, като например чести валежи, липса на слънчева светлинавърху басейна, твърде кратко време на филтрация на вода и др. Отстраняването на тези причини е важен фактор за поддържането на чистотата на водата в басейна. Като започне топлия сезон, не зависимо от начина на зазимяване, трябва да се извърши първоначално почистване. Всички методи за поддръжка после може да се окажат излишни, ако не се направи прецизно почистване. Тези и други показатели на водата и работата на оборудването е добре да се следят от специалистите по поддръжка и обслужване на басейни.

 

 

СПА

Хигиената в СПА заведенията трябва да бъде на изключително високо ниво, осигурявайки максимално разведряваща и чиста атмосфера, предразполагаща към пълна релаксация на духа и тялото.
Clean Nett Riviera ще разработи индивидуално за Вас хигиенни системи и програми, с които ще се постигне перфектната хигиена във Вашия център. Предлагаме Ви високоефективни и щадящи околната среда професионални средства за:
- Хигиена на общи повърхности и помещения;
- Хигиена на специфични повърхности;
- Хигиена и дезинфекция на санитарни помещения;
- Хигиена и дезинфекция на басейни и водни съоръжения;